Μεταβιβάστηκαν σε επενδύσεις FTX, δύο φορές, λέει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Mnuchin

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν πιστεύει ότι η ανάκαμψη στην αγορά μετοχών ήταν θετική, ειδικά για τις εταιρείες τεχνολογίας που «τρελάθηκαν» και τώρα παρουσιάζουν μερικές καλές ευκαιρίες. Αλλά ένα ακραίο στοίχημα τεχνολογίας που δεν του άρεσε ποτέ ήταν η χρεοκοπημένη εταιρεία συναλλαγών κρυπτογράφησης FTX, η οποία κατέρρευσε θεαματικά από αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πτώχευση και ποινική έρευνα εν μέσω ισχυρισμών για υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων πελατών.

«Κοιτάξαμε την επένδυση δύο φορές και την περάσαμε και τις δύο φορές», δήλωσε ο Mnuchin την Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής του Εκτελεστικού Συμβουλίου Τεχνολογίας του CNBC στη Νέα Υόρκη.

Ο Μνούτσιν, ο οποίος διαχειρίζεται επενδύσεις ιδιωτικών μετοχών από τότε που αποχώρησε από την κυβέρνηση Τραμπ, τόνισε ότι η απόφασή του δεν σχετίζεται με τρέχοντες ισχυρισμούς ότι η FTX υπεξαιρεί κεφάλαια πελατών, τα οποία περιέγραψε ως «σχετικά», αλλά είπε ότι το έμαθε για πρώτη φορά στον Τύπο. “Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βρεθούν και τα προσέχω τώρα. Δεν περίμενα να ανοίξει σχεδόν αμέσως, και εάν τα κεφάλαια των πελατών όντως καταχραστούν, αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. ” αυτός είπε.

Ο Mnuchin δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή του για το FTX σε μια συνέντευξη στη Melissa Lee του CNBC στο TEC Summit, αλλά είπε ότι τη δεύτερη φορά που πέρασε την επένδυση, η εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων ήταν “πέντε φορές. Η αποτίμηση” ήταν πριν.

«Μας εξέπληξε λίγο το συνολικό επίπεδο των αξιολογήσεων», είπε ο Mnuchin.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Sequoia μείωσε την επένδυσή της σε FTX στο μηδέν, μεταξύ των μεγάλων θεσμικών επενδυτών που έπιασαν το φθινόπωρο. Ο Mnuchin είπε ότι οι κορυφαίοι επενδυτές παγιδεύονται στον φόβο ότι θα χάσουν τον κύκλο της διαφημιστικής εκστρατείας. «Έχουμε δει πολλές εταιρείες τεχνολογίας όπου είχαμε πολύ έξυπνους επενδυτές να επενδύουν σε γελοίες αποτιμήσεις», είπε.

Στην πρόσφατη ανοδική αγορά, αυτό το FOMO εξαπλώθηκε πέρα ​​από την κρυπτογράφηση. «Είχατε ανθρώπους να επενδύσουν στην τεχνολογία μια μέρα», είπε ο Mnuchin στο πρόγραμμα του CNBC. «Δεν βλέπω πώς μπορείς να επενδύσεις 300 το χρόνο και να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τη δέουσα επιμέλεια και να διαλέξεις τους νικητές από τους ηττημένους», είπε. «Η αξιολόγηση δείχνει ότι όλα στον κόσμο είναι τέλεια».

Τώρα όμως, πρόσθεσε, «είναι ένα πολύ καλό επενδυτικό περιβάλλον».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι έχουμε δει μια κορύφωση του πληθωρισμού και ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed θα μπορούσε να τελειώσει λίγο χαμηλότερα στο 4,5%, σε σύγκριση με το χειρότερο σενάριο στην αγορά. Αυτές οι αυξήσεις επιτοκίων θα χρειαστούν ακόμα λίγο χρόνο για να λειτουργήσουν στην οικονομία και να συμβάλουν σε ορισμένες πιθανές μειώσεις στις αγορές, αλλά η ανάκαμψη των μετοχών και των μετοχών τεχνολογίας ήταν υγιές, δήλωσε ο Mnuchin, της εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Liberty Strategic Capital. Το επίκεντρο είναι οι επενδύσεις στην τεχνολογία.

Ο Mnuchin, ο οποίος κάποτε κατείχε κορυφαία τεχνική θέση στην Goldman Sachs, έχει γίνει πιστός και επενδυτής στην υποκείμενη τεχνολογία blockchain, η οποία έχει ενδιαφέρουσες εφαρμογές.

«Είμαστε περισσότερο εστιασμένοι στην πλευρά της υποδομής της κρυπτογράφησης παρά στην πλευρά του ενεργητικού και των επιχειρήσεων της επιχείρησης», είπε.

Θεωρεί επίσης ότι υπάρχει αυθαιρεσία στους κανόνες που ακολούθησαν την κατάρρευση του FTX.

«Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη σαφήνεια στις ρυθμίσεις», είπε, επισημαίνοντας την τρέχουσα προσέγγιση των ΗΠΑ για ανάθεση ρυθμιστικής εξουσίας μεταξύ ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των CFTC, FTC, SEC και Υπουργείου Οικονομικών – όπου εστίασε στη διαφάνεια της αγοράς κρυπτογράφησης και στα χρήματα. πλύσιμο

Επεσήμανε επίσης τις υπεράκτιες οντότητες που εμπλέκονται στην κατάσταση της FTX και είπε ότι ενώ είναι αμερικανική εταιρεία, η κρυπτογράφηση έχει γίνει μια βιομηχανία όπου «οι άνθρωποι μετακινούνται από δικαιοδοσία σε δικαιοδοσία» σε ένα παιχνίδι «ρυθμιστικού αρμπιτράζ».

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα, είπε ο Mnuchin, είναι ότι η Αμερική δεν πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο, από την έλλειψη ρύθμισης στην υπερρύθμιση. «Υπάρχουν πολλές σημαντικές καινοτομίες σε αυτόν τον κλάδο», είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί για υπεξαίρεση κεφαλαίων πελατών στην υπόθεση FTX υποδεικνύουν μια θεμελιώδη αρχή στη χρηματοοικονομική ρύθμιση. “Πρέπει να διαχωρίσουμε τα κεφάλαια των πελατών. Είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις στις οποίες βασιζόμαστε”, είπε ο Mnuchin.

Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler σχετικά με τα αποτελέσματα FTX: Οι επενδυτές χρειάζονται καλύτερη προστασία στο Crypto

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *