Μια κινητή κλινική φτάνει στο Oceanside για να παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε άστεγους

Η κινητή κλινική, που διευθύνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TrueCare, παρέχει δωρεάν ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη στη North County και ο πρώτος σταθμός της ήταν το Brother Benno’s Center στο Oceanside για να βοηθήσει τους άστεγους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις υγείας.

«Είναι πολύ συναρπαστικό», είπε ο Ντένις Πίννικ, συντονιστής επικοινωνίας της κοινότητας του Ιδρύματος Brother Benno, τη Δευτέρα καθώς στεκόταν έξω από την κινητή κλινική. «Αυτό είναι κάτι που ο ιδρυτής μας Χάρολντ Κάτλερ ήθελε εδώ και πολλά χρόνια».

Το Brother Benno’s ξεκίνησε ως σούπες στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και βρίσκεται στη λεωφόρο 3260 Produce Avenue από το 1991 σε ένα κτίριο που κάποτε ανήκε στον Cutler, ο οποίος πέθανε το 2017. Παρέχει τρόφιμα, ρούχα, προγράμματα αποκατάστασης και άλλες υπηρεσίες για άστεγους, αλλά δεν πρόσφερε ιατρική περίθαλψη έως ότου άνοιξε μια κινητή κλινική στις 31 Οκτωβρίου.

Μέσα στο όχημα μήκους 36 ποδιών, ο Δρ. Ο Χόρχε Οτάνεθ και δύο βοηθοί γιατρών εξέτασαν πολλούς ασθενείς, έβγαλαν αίμα, συνταγογραφούσαν φάρμακα και έστελναν ανθρώπους στο εργαστήριο εάν χρειάζονταν ακτινογραφίες ή περαιτέρω φροντίδα.

«Για μένα, είναι σαν να βλέπω έναν ασθενή σε μια κλινική», είπε για το όχημα, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσες εξετάσεων και εξοπλισμό για τη φυσική, την υγεία των γυναικών, την υγεία της συμπεριφοράς, τη χειροπρακτική θεραπεία και τους εμβολιασμούς. «Έχει όλα όσα χρειάζομαι».

Δεν αποτελεί έκπληξη, ο Otanez είπε ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που βλέπει στο Brother Benno έχουν δερματικά προβλήματα, όπως μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις.

«Πολλοί ασθενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ντους κάθε μέρα», είπε. «Πολλοί από αυτούς έχουν επίσης προβλήματα στα πόδια γιατί δεν έχουν πάντα τα σωστά παπούτσια και κάλτσες. Υπάρχουν στιγμές που εύχομαι να μπορούσα να κάνω περισσότερα, όπως θα ήθελα να είχα μερικές κάλτσες εδώ που θα μπορούσα να τις δώσω. Αλλά πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους ανθρώπους για να τους παρέχουμε αυτό που χρειάζονται. Είναι μια ομαδική προσπάθεια. “

Ο Otanez είπε ότι θεραπεύει ορισμένους ασθενείς που δεν έχουν επισκεφτεί γιατρό εδώ και τρία ή τέσσερα χρόνια και μπορεί να μην γνωρίζουν ποια είναι η κατάστασή τους.

Η νέα κινητή ιατρική κλινική εξυπηρετεί περίπου 12 έως 15 άτομα κατά τη διάρκεια κάθε τετράωρης επίσκεψης και κόστισε περίπου 600.000 $, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν μέσω δωρεών και χρημάτων από το American Rescue Plan Act, που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η TrueCare διαθέτει επίσης μια κινητή οδοντιατρική κλινική που εξυπηρετεί περίπου πέντε άτομα ανά επίσκεψη. Τα δύο βαγόνια επισκέπτονται τον αδελφό Μπένο κάθε Δευτέρα.

Ο Rick Pruitt, 74 ετών, ήταν ένας από τους ασθενείς στην ιατρική κλινική αυτή την εβδομάδα.

Ο αδελφός Benno του Oceanside δέχεται επισκέψεις από το Benno’s TrueCare Mobile Health Clinic κάθε Δευτέρα από τις 8 π.μ. – το μεσημέρι.

(John Gastaldo/For the San Diego Union-Tribune)

«Με βοήθησαν πολύ», είπε. «Εκκαθάρισαν τη μόλυνση με αντιβιοτικά».

Ο Pruitt, ο οποίος έχει μια σπάνια ασθένεια των κινητικών νευρώνων που ονομάζεται νόσος του Κένεντι, χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σκούτερ για να μετακινηθεί και να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο. Είπε ότι είναι ασθενής στο Scripps Health, αλλά είναι δύσκολο να φτάσει στο ιατρείο του.

Ο Miguel Avila, 69 ετών, υποβλήθηκε επίσης σε θεραπεία από τον Otanez τη Δευτέρα. Μέσω διερμηνέα είπε ότι του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για ένα πρησμένο πόδι και παρέπεμψε σε κλινική.

Ένας άλλος ασθενής, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, περιέγραψε την κλινική ως πολύ χρήσιμη και είπε ότι του έβγαλαν αίμα στο αυτοκίνητό του.

Ο Πίννικ είπε ότι η κλινική θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για άστεγους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο και θα μπορούσε να παρέχει συνέχεια στη φροντίδα σε άτομα που έχουν περάσει χρόνια χωρίς να δουν γιατρό.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι να χτίσουμε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού μας», είπε. «Θα δουν ότι είναι τακτικό και ότι οι άνθρωποι δεσμεύονται να τους βοηθήσουν».

Η Irene Torres, ανώτερη διευθύντρια επιχειρήσεων για το TruCare, είπε ότι η κινητή κλινική ήταν προγραμματισμένη να επισκεφθεί ένα κέντρο ηλικιωμένων στο Παρίσι την Τρίτη και ήταν σε πρόγραμμα στο MiraCosta College και σε άλλες τοποθεσίες από την έναρξή της.

«Αυτός ήταν ο πληθυσμός με τη μεγαλύτερη ανάγκη που βρήκαμε», είπε σχετικά με το γιατί η TrueCare προγραμμάτισε τις εβδομαδιαίες επισκέψεις του αδελφού Μπένο.

Η νέα υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας είναι μια επιστροφή στις ρίζες της για την TrueCare, η οποία ξεκίνησε το 1971 ως κινητή κλινική. Διαθέτει 19 κέντρα υγείας και γραφεία WIC στο Carlsbad, Encinitas, Escondido, Oceanside, Perris, Ramona, San Marcos και Valley Center. Νωρίτερα φέτος, εγκαινίασε ένα κέντρο υγείας στο Casa de Amparo στο San Marcos.

Η TrueCare σχεδιάζει να λανσάρει δύο ακόμη κινητές κλινικές στο εγγύς μέλλον και αναμένει ότι θα μπορεί να προσεγγίσει 3.500 άτομα ετησίως μέσω του διευρυμένου στόλου.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *