Οι προγραμματισμένοι μαθητές κάστας χρησιμοποιούν νέα μαθήματα υγείας για να βοηθήσουν τους δασκάλους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης WFAE 90.7

SUMTER, SC – Γλυκιά και αυτοπεποίθηση είναι δύο λέξεις που περιγράφουν καλύτερα τη μαθήτρια του γυμνασίου Crestwood Saravia Wright.

Η 17χρονη είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο πρόγραμμα Health Sciences Career Cluster στο Sumter Career and Technology Center και μίλησε αυτή την εβδομάδα για το πώς χρησιμοποίησε πρόσφατα τις δεξιότητές της που ανακάλυψε για να βοηθήσει πιθανώς να σώσει ένα Sumter. Δάσκαλος Σχολικής Περιφέρειας. η ζωή

Ο Ράιτ και η δασκάλα του Λυκείου του Λέικγουντ, Γκέιλ Τζένινγκς, χαμογελούσαν πρόσφατα καθώς αντανακλούσαν τα γεγονότα της 17ης Οκτωβρίου, όταν μια νεαρή φοιτήτρια νοσηλευτικής πήδηξε εν ώρα υπηρεσίας στο κέντρο καριέρας αφού βίωσε ένα υπερτασικό επεισόδιο.

Μαζί με μια ομάδα φοιτητών του Lakewood σε μια περιοδεία μελέτης πεδίου για την καριέρα και τα τεχνικά προγράμματα που προσφέρονται στο κέντρο, οι Jennings άρχισαν να αισθάνονται αδύναμοι με έντονους πονοκεφάλους και δεν μπορούσαν να δουν το φως. Ανέφερε τα συμπτώματά της σε ένα κοντινό μέλος του προσωπικού.

Η Ράιτ ήταν επίσης εκεί κοντά, και όταν άκουσε τη συνομιλία, θυμήθηκε αμέσως ότι η ξαδέρφη της έπασχε από παρόμοια συμπτώματα λόγω υπέρτασης.

Σε μια στιγμή, η μαθήτρια έτρεχε βιαστικά ένα μηχάνημα αρτηριακής πίεσης από την τάξη της στη σκηνή για να πάρει μια ακριβή μέτρηση.

Ο έφηβος ηρέμησε τον Τζένινγκς μέσω συνομιλίας και έδειξε ακριβή ανάγνωση. Η αρτηριακή πίεση της Τζένινγκς βρισκόταν σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης, σε επίπεδο κρίσης και η φοιτήτρια έβαλε αμέσως την καθηγήτρια επιστημών υγείας της στο κέντρο, Κιμ Μπράουνινγκ, να έρθει στη σκηνή.

Η Μπράουνινγκ αξιολόγησε την κατάσταση και συμφώνησε με τον μαθητή της ότι η Τζένινγκς χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα και οι υπάλληλοι του σχολείου κάλεσαν ασθενοφόρο.

Ο Τζένινγκς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Νοσοκομείο Prisma Health Tuomey μέχρι να πέσει η αρτηριακή του πίεση.

Η Ράιτ είπε αυτή την εβδομάδα ότι το περιστατικό ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη της φορά που χρησιμοποιούσε μηχάνημα αρτηριακής πίεσης όταν ξεκίνησε η πορεία της τον Αύγουστο, αλλά θυμήθηκε επίσης ότι διάβασε από το σχολικό της βιβλίο για τα συμπτώματα.

«Ειλικρινά, το μόνο που ξέρω είναι να ελέγξω την αρτηριακή του πίεση», είπε ο Ράιτ. «Ήμουν πραγματικά νευρικός γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μηχανή στο παρελθόν».

Η Τζένινγκς είπε ότι ήταν «πολύ ευγνώμων» στον νεαρό και διέλυσε κάθε ανησυχία σχετικά με τη χρήση της συσκευής από τον Ράιτ για πρώτη φορά.

«Αλλά δεν φάνηκε», είπε η Τζένινγκς. «Απλώς μπήκε μέσα και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και δεν δίστασε καθόλου. Έφερε πραγματικά σαν μια παλιά επαγγελματίας σε αυτό.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Τζένινγκς από τον περασμένο μήνα για να επαινέσει και να υποστηρίξει τον ηρωισμό του Ράιτ. Πριν από δύο εβδομάδες, ήρθε στο κέντρο καριέρας με μια κάρτα και καραμέλα για τον έφηβο.

«Ήρθα εδώ και της έδωσα ένα καλάθι με ζαχαρωτά», είπε η Τζένινγκς, «ήταν τόσο γλυκιά γιατί είπα, «Αφήστε με να βάλω μια καραμέλα». Και είχα επίσης μια ευχαριστήρια κάρτα. Αλλά, ό,τι κι αν είχα σε αυτό το καλάθι, δεν ήταν αρκετό γιατί ήμουν τόσο ευγνώμων που ήταν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή».

Η Τζένινγκς ήρθε να την επισκεφτεί με ένα μπουκέτο λουλούδια και μπαλόνια, αναγνωρίζοντας τη Ράιτ ως ξεχωριστή και ήταν η μέρα της στο προσκήνιο.

Η 17χρονη είπε ότι ήταν «υπέροχο συναίσθημα» να τραβάει όλη την προσοχή, κάτι που ειλικρινά δεν περίμενε.

Όμως, παραδέχεται η Ράιτ, της αρέσει η προσοχή, να μιλάει και να φέρνει «φως στο δωμάτιο».

«Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, αν έπρεπε να κάνουμε κάτι για να μιλήσουμε στο μπροστινό μέρος της αίθουσας, πάντα με έβαζαν εκεί», είπε ο Ράιτ. «Είμαι μια κοινωνική κούκλα».

Στόχος της σταδιοδρομίας της είναι να γίνει εγγεγραμμένη νοσοκόμα και πιστεύει ότι η προσωπικότητά της θα είναι ένα πλεονέκτημα στη δουλειά.

«Όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, δεν θέλουν βαρετές νοσοκόμες που απλώς έρχονται, τους δίνουν φάρμακα και φεύγουν», είπε. «Χρειάζονται κάποιον που θα τους μιλήσει και θα τους παρακινήσει να σηκωθούν. Αν θέλουν να χορέψουν στο Χόλιγουντ, εκεί θα πάμε».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *