Το 2023 «το τηλέφωνο θα εξακολουθεί να είναι το κύριο εργαλείο επιχειρηματικής επικοινωνίας» – αναφέρει η RingCentral

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το RingCentral δείχνει επτά τάσεις επιχειρηματικής επικοινωνίας που οι εταιρείες αναμένουν να δουν το 2023.

Το περιεχόμενο της έκθεσης υποδηλώνει ότι το τηλέφωνο εξακολουθεί να είναι το κύριο εργαλείο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις.

Η RingCentral συνεργάστηκε με την Ipsos για να ερευνήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής των οποίων οι απαντήσεις βοήθησαν στην ανάπτυξη της αναφοράς.

Andy Cheng, Content Marketing Manager, Ring Centralσχολίασε: «Αν τα τελευταία τρία χρόνια μας έμαθαν κάτι, είναι ότι ο τρόπος επικοινωνίας μας είναι κρίσιμος για την επιχειρηματική επιτυχία.

“Τα τηλέφωνά μας βρίσκονται στο επίκεντρο όλων. Από τη συζήτηση ενός έργου με έναν συμπαίκτη μέχρι το κλείσιμο μιας πώλησης με έναν μεγάλο πελάτη, εταιρείες όλων των μεγεθών προτιμούν να καλούν. Και έχουμε τους αριθμούς για να το αποδείξουμε.

«Με τη βοήθεια της Ipsos, ερευνήσαμε πρόσφατα περισσότερους από 350 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής για να δούμε πώς χρησιμοποιούν τη φωνητική επικοινωνία στις ροές εργασίας τους και ποια είναι τα σχέδιά τους για το μέλλον».

1. Τα τηλέφωνα είναι το κύριο εργαλείο επιχειρηματικής επικοινωνίας

Η έρευνα του RingCentral διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρούν το τηλέφωνο το κύριο εργαλείο επικοινωνίας τους.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι για τις επιχειρήσεις που δεν θεωρούν το τηλέφωνο το κύριο κανάλι επικοινωνίας τους, το 40 τοις εκατό λένε ότι είναι ένα από τα κύρια εργαλεία τους.

Τα ευρήματα δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων από την πρόσφατη αναφορά NTT Global Customer Experience Benchmarking Report της RingCentral, η οποία διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις θεωρούν την τηλεφωνική ή προσωπική επικοινωνία ως προτιμώμενη μέθοδο για σημαντικές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Η έκθεση διαπίστωσε τα εξής:

 • Το 71,4% προτιμά την επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως όταν χειρίζεται θέματα διατήρησης, ανάπτυξης και επίλυσης διαφορών.
 • Το 63,6% προτιμά την τηλεφωνική ή προσωπική επικοινωνία για εξερχόμενες πωλήσεις και το 54,8% για τις εισερχόμενες πωλήσεις.
 • Το 43,6 τοις εκατό είπε ότι προτιμούν να χειρίζονται γενικά ζητήματα εξυπηρέτησης πελατών μέσω τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως.

2. Το μέγεθος δεν έχει σημασία

Η έκθεση προτείνει ότι δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη ή μικρή είναι μια επιχείρηση, οι τηλεφωνικές κλήσεις παραμένουν μια δημοφιλής μέθοδος επικοινωνίας ανεξάρτητα από το μέγεθος.

Η μελέτη του RingCentral διαπίστωσε ότι οι μικρές εταιρείες (με μηδέν έως 99 υπαλλήλους) είναι πιο πιθανό να λένε ότι το τηλέφωνο είναι το κύριο εργαλείο επικοινωνίας τους.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις (1.000 έως 9.999) ήταν η επόμενη υψηλότερη ομάδα που είπε ότι τα τηλέφωνα ήταν η κύρια μέθοδος επικοινωνίας τους.

Συνολικά, το 52,1 τοις εκατό όλων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι τα τηλέφωνα είναι η κύρια μέθοδος επικοινωνίας τους.

3. Οι επαγγελματίες προτιμούν τα τηλεφωνήματα για εξωτερική επικοινωνία

Η έρευνα της RingCentral δείχνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι προτιμούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο για εσωτερικές και εξωτερικές επαγγελματικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις της έρευνας, οι ηγέτες επιχειρήσεων προτιμούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο όταν μιλούν με άτομα και όχι με ομάδες.

Τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία είναι μια ανάλυση από την αναφορά RingCentral:

 • Εσωτερικές κλήσεις: 73,8 τοις εκατό.
 • Εσωτερικές συναντήσεις: 58,6 τοις εκατό.
 • Εξωτερικές κλήσεις πελατών: 82 τοις εκατό.
 • Εξωτερικές συναντήσεις πελατών: 60,8 τοις εκατό.
 • Κλήσεις εξωτερικού προμηθευτή: 69,6 τοις εκατό.
 • Συναντήσεις εξωτερικού προμηθευτή: 49 τοις εκατό.
 • Εξερχόμενες κλήσεις πελατών: 63,4 τοις εκατό.
 • Εσωτερική Εξυπηρέτηση Πελατών: 52,1 τοις εκατό.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς προτιμούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο όταν μιλούν με μέλη της ομάδας ή ομάδες πελατών σε συσκέψεις.

4. Χάσμα υιοθέτησης μεταξύ τηλεφωνικών συστημάτων

Η έκθεση διαπίστωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα χάσμα υιοθέτησης μεταξύ των παραδοσιακών τηλεφωνικών συστημάτων και των συστημάτων cloud εντός των οργανισμών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι παραδοσιακές λύσεις εξακολουθούν να είναι πιο δημοφιλείς από τα συστήματα cloud, με το 64,8% των εργαζομένων να χρησιμοποιούν έναν αριθμό επιχείρησης σε κινητό τηλέφωνο και το 50,1% να χρησιμοποιούν έναν προσωπικό αριθμό σε ένα κινητό τηλέφωνο για επαγγελματική επικοινωνία.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (53,2 τοις εκατό) δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους χρησιμοποιούν παλαιού τύπου τηλέφωνα on-premise για επιχειρηματικές επικοινωνίες.

Αυτό συγκρίνεται με μόλις το 30,7 τοις εκατό των εταιρειών που χρησιμοποιούν τηλεφωνικά συστήματα που βασίζονται σε cloud για τον ίδιο σκοπό.

Η RingCentral αναμένει ότι η κρατική υιοθέτηση θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, ειδικά με την άνοδο της υβριδικής και της απομακρυσμένης εργασίας.

5. Αναμένεται να αυξηθεί η χρήση επαγγελματικών τηλεφώνων

Η έρευνα της RingCentral δείχνει επίσης ότι ένα σημαντικό ποσοστό εταιρειών αναμένει ότι η χρήση των τηλεφώνων για επαγγελματικούς σκοπούς θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Μόνο το πέντε τοις εκατό όσων συμμετείχαν στη μελέτη περίμεναν να μειωθεί η χρήση του τηλεφώνου.

Το 29 τοις εκατό είπε ότι «θα αυξηθεί πολύ», το 34,1 τοις εκατό είπε ότι «θα αυξηθεί λίγο» και το 31 τοις εκατό είπε ότι θα «παραμένει το ίδιο».

6. Οι επιχειρήσεις θέλουν ευέλικτες λύσεις

Η RingCentral διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις θέλουν ευελιξία από τις τηλεφωνικές τους υπηρεσίες, ειδικά για λειτουργίες προσβάσιμες μέσω πολλών συσκευών.

Η έκθεση προτείνει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν λειτουργίες που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να λαμβάνουν επαγγελματικές κλήσεις (33,8 τοις εκατό) και προσωπικά επαγγελματικά μηνύματα SMS (30,1 τοις εκατό) από έναν προσωπικό υπολογιστή.

Μερικά άλλα δημοφιλή αιτήματα χαρακτηριστικών περιλαμβάνουν:

 • Το 27,6 τοις εκατό θέλει τη δυνατότητα εγγραφής κλήσεων κατά παραγγελία και αποθήκευσης αυτών των εγγραφών στο cloud.
 • Το 25,9 τοις εκατό θέλει μεγάλο όγκο SMS για μαζικό μάρκετινγκ και εξυπηρέτηση πελατών.
 • Το 25,1 τοις εκατό θέλει να μεταφέρει εύκολα υπάρχοντες αριθμούς τηλεφώνου σε έναν νέο πάροχο.
 • Το 23,4 τοις εκατό θέλει τη δυνατότητα αυτόματης καταγραφής κλήσεων σε διάφορες κρίσιμες για τις επιχειρήσεις εφαρμογές.
 • Το 22,5 τοις εκατό θέλει συνδρομές οπτικού τηλεφωνητή και τηλεφωνητή.
 • Το 22,5 τοις εκατό του κοινού θέλει να χρησιμοποιεί τοπικούς, διεθνείς και δωρεάν αριθμούς τηλεφώνου με ομάδες που αντιμετωπίζουν πελάτες.
 • Το 16,3 τοις εκατό θέλει να στείλει και να λάβει eFax.

7. Οι επιχειρήσεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν SMS

Σύμφωνα με μια μελέτη RingCentral, περισσότερο από το 95 τοις εκατό των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν SMS σε κάποια δυναμικότητα.

Λιγότερο από το ένα τέταρτο των εταιρειών (23,9 τοις εκατό) θεωρούν τα SMS το νούμερο ένα εργαλείο επικοινωνίας τους.

Ένα άλλο 42,5 τοις εκατό είπε ότι το SMS δεν είναι το κύριο εργαλείο επικοινωνίας τους, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα κύρια.

Η έρευνα της RingCentral δείχνει επίσης ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι πιο πιθανό να θεωρούν τα SMS ως κύριο εργαλείο επικοινωνίας από τις μικρότερες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *